Unitati hoteliere

Nordis - Mamaia

Proiectul

Numele proiectului: Nordis Mamaia 5★★★★★, Nordis 1
Adresa: Mamaia Nord, Str. Brizei, Nr. 1, Năvodari, Constanța
Distribuitor: Mit Clima
An: 2019
Tip: Duct single split
Partener: Nordis Management

Provocarea

Ansamblul Nordis Mamaia 5★★★★★ este format din 4 corpuri de clădire, fiecare cu 11 etaje, unite prin zona de lobby, având în componență 747 camere și apartamente de hotel și 581 apartamente rezidențiale, totul pe o suprafață de 80.000 mp, dispunând de 10.000 mp de plajă proprie, 9 restaurante, 3200mp de SPA, 400mp de spații de joacă, 1500mp de galerii comerciale, 2000mp de parc și terasă.

Ansamblul este localizat în Mamaia Nord, pe malul mării, cu plaja proprie, este deschis 365 zile pe an, în apropierea zonei de cluburi, cea mai exclusivistă zonă a litoralului românesc.

Nordis stabilește un nou standard de lux datorită arhitecturii, designului modern, facilităților și serviciilor oferite, care garantează o experiență completă de relaxare.

Toate apartamentele au suprafețe vitrate mari, terase generoase și finisaje premium, reflectând nivelul ridicat de calitate.

Prima fază a proiectului, respectiv Nordis 1 cuprinde corpurile 1 și 2, însumând 624 de camere și apartamente cu destinație mixtă: hotelier și rezidențial.

Soluția

Pentru a atinge confortul de 5 stele camerele mari cu suprafețe vitrate generoase au nevoie de echipamente de climatizare care să compensese aporturile de căldură și să aducă aerul interior la parametrii de confort.

Din punct de vedere arhitectural cerința a fost pentru un caracter noninvaziv astfel pentru unitați interioare de tip duct, mascate de plafoane false, în detentă directă, de tip inverter, pentru eficiență ridicată, silențiozitate și dimensiuni reduse.

Fiecare unitate interioară dispune de propria unitate exterioară care are ca misiune să disipe căldura în mediul ambiental, într-un mod silențios și eficient.

Sisteme instalate

Pentru a răspunde sarcinii de răcire solicitate, totalizând 1400kW, au fost necesare 500 de sisteme de climatizare, dintre care 350 de bucăți de SEZ-M25DA + SUZ-M25VAR1 și 150 de bucăți de SEZ-M35DA + SUZ-M35VAR1

Avantajele echipamentelor alese

Unitățile interioare alese au presiuni sonore până la 33dB chiar și pe treapta maximă de turație, ceea ce garantează confortul ocupanților.

Ducturile SEZ-M dispun de motoare DC inverter cu 3 trepte de turație și 4 trepte de presiune selectabile (5,15, 35 și 50Pa) pentru a face cât se poate de flexibilă instalarea. Înălțimea acestora este de doar 200mm.

Standard ridicat de calitate și pentru unitățile exterioare

Protecție anticorozivă - Mitsubishi Electric adoptă oțel galvanizat pentru baza unității exterioare.

Componente durabile - Panoul superior al unității exterioare este proiectat cu tablă de grosime mare pentru a proteja unitatea de deteriorări la transport și instalare.

Funcționare silențioasă - Pentru a îmbunătăți silențiozitatea în funcționare a unităților exterioare, Mitsubishi Electric a adăugat materiale de antifonare deasupra și în jurul compresorului.

Atenuarea vibrațiilor - Conductele de cupru sunt echipate cu manșoane antivibrante, pentru a preveni deteriorările cauzate de vibrații din timpul transportului și al funcționării.

Protecție împotriva apei - Mitsubishi Electric proiectează unitățile exterioare astfel încât să asigure protecția la pătrunderea apei.

Toate rosturile dintre componente sunt etanșeizate, în special pe zona plăcii electronice.

Protecție la foc - Firele precum și conductele de refrigerant sunt echipate cu manșoane de izolare din cauciuc în zonele unde pot intra în contact, astfel încât scurtcircuitele și riscurile de foc să fie evitate.

Protecție la foc - Mitsubishi Electric utilizează materiale specifice non-inflamabile pentru panourile de service, pentru a proteja unitatea în caz de incendiu la exteriorul unității.

Panoul de service este echipat de asemenea cu o protecție metalică adițională în cazul în care incendiul pornește de la un scurtcircuit la interiorul unității.

Protecție la foc - Pentru a preveni scurtcircuitele cauzate de intruzia animalelor mici și a insectelor în zona plăcii electronice, aceasta este poziționată cu fața în jos (sau vertical, în funcție de model), iar spatele plăcii electronice este tratată cu silicon.

Evacuare condens - Unitatea exterioară colectează condensul de la interioară printr-un port aflat în vecinătatea racordurilor de refrigerant. Condensul este condus către racordul de condens al unității exterioare.

Instalare ușoară și rapidă - Piciorușele au orificiile de fixare în forma de ʺOʺ pentru a preveni desfacerea piulițelor de la vibrații.

Șuruburile din spate au găuri în formă de ʺUʺ proiectate astfel pentru a ajusta poziția de instalare.

Instalare ușoară și rapidă - Linia de refrigerant lichid este mai subțire și mai ușor de îndoit, de aceea racordul este orientat la un unghi de 35-40 de grade.

Linia de gaz este mai groasă și mai dificil de îndoit, astfel că racordul este orientat în sus, la un unghi de 43-44 de grade.

Aceste unghiuri fac racordarea conductelor facilă!